Christen Forum Limburg

Corona

Democratie onder druk

Yves Leterme

Oud-premier

Zoals bekend kunnen de geplande conferenties van dit werkjaar ingevolge de corona-pandemie niet doorgaan in Cultuurcentrum Hasselt.

Beloofd was dat wij zouden zoeken naar alternatieve formules.

Yves Leterme, oud-premier, die als spreker gepland was voor de maand januari, is bereid zijn geplande conferentie "Democratie onder druk" online via videoconferentie te brengen.

De voorbereiding voor die videoconferentie loopt momenteel. Binnenkort ontvangt vindt u hier meer informatie over de praktische organisatie.

Democratie onder druk

Yves Leterme heeft alvast aangegeven dat hij graag bereid is vragen en/of bedenkingen van ons publiek te betrekken in zijn conferentie. Vandaar ons -eerder ongebruikelijk maar innovatief- verzoek: u kunt uw vraag of uw bedenking in verband met de werking van de democratie die u wenst voor te leggen nu doorgeven. Zowel positieve als kritische inbreng is welkom.

De stuurgroep zal de ingestuurde vragen en bedenkingen, met respect voor de anonimiteit van de inzender, overmaken aan Yves. Leterme.

Wij ontvangen uw reactie graat ten laatste op 31 oktober a.s. via onderstaand webformulier.

Naar het webformulier

Wij houden contact

Omwille van de coronatoestanden zijn de geplande conferenties van het werkjaar 2020-2021 geannuleerd.

Op deze pagina vindt u vervangende informatie over aspecten vam het maatschappelijk leven die op een christen forum hun plaats hebben.

Op die manier houden we toch contact met onze abonnees en sympathisanten.

Afscheidsinterview met Marc Desmet

Marc Desmet

Marc Desmet, sinds jaren lid van onze stuurgroep, is door de algemene overste van de jezu´eten benoemd tot de nieuwe regionaal overste van de jezu´eten van de Lage landen.

Hij nam zijn functie op op 1 augustus.

Wij wensen Marc het allerbeste in zijn nieuwe functie. In zijn eigen woorden: “Ik ben de voorbije drie jaar dikwijls in de kerk van het Salvatorziekenhuis gaan bidden. Daar is veel gebeurd. Naar mijn gevoel werd ik voorbereid op wat nu komt.”

In het Belang van Limburg van 26 juli verscheen een afscheidsinterview met Marc Desmet.

Lees het interview

Bidden in een lege kerk